Kreditne kartice u Austriji

Poznavanje osnova može vam pomoći da započnete proces uspostavljanja izvrsne kreditne sposobnosti, a pritom štedite vrijeme, novac i frustracije.

Možda ste se tek ste se doselili u Austriju, iznajmili ste stan, treba vam novac, a vaša banka to ne omogućava. Ovisno o tome za što trebate posuditi novac i koliko želite posuditi, možda je za vas dobra opcija osim klasičnog kredita, uzimanje kreditne kartice u Austriji.

Obje ove opcije funkcioniraju na sličan način – posuđujete novac i vraćate ga. Ali svaka opcija ima prednosti i nedostatke, stoga je važno odvagati što vam odgovara. Ako ste zaposleni i živite u Austriji imate velike šanse da dobijete neku od ovih kartica i odobren limit.

TF MasterCard Gold

Nova besplatna MasterCard Gold kartica daje vam fleksibilnost i financijsku slobodu, bilo za svakodnevnu kupnju, šetnju gradom, vožnju vlakom kući ili kupnju na Internetu.

kreditna kartica austrija

Vaše prednosti na prvi pogled:

 • 0 EUR godišnja naknada
 • 0 EUR naknade za plaćanja u cijelom svijetu
 • 0 EUR naknada za otvaranje
 • 0 EUR isporuka računa
 • Uključuje putno osiguranje
 • Kupnja robe bez kamata do 51 dana
 • Klub prednosti s atraktivnim ponudama kao što su povrat novca na putovanja i najam automobila

Ova kreditna kartica je besplatna, pa stoga i prijava za ovu kreditnu karticu vas ne košta ništa. Bez skrivenih troškova kao npr. prilikom preuzimanja kod nekih kartica (morate platit karticu da bi je preuzeli ili odjavili itd.)

Nakon podnošenja zahtjeva za karticu, ona i PIN su kod kupca u roku od najviše 7 radnih dana. PIN i kartica obično se šalju dan nakon potvrde zahtjeva za karticu. Za upite kupaca, služba za korisnike njemačkog govornog područja dostupna je putem telefona ili e-pošte.

Kreditni limit (tzv. “limit”) TF Mastercard Gold određuje se pojedinačno za svakog kupca. Kreditni limit se određuje na temelju podataka koje navedete u prijavi. Prilagodba ovom okviru stalno se preispituje. Svoj limit možete vidjeti na svom računu i u internetskom bankarstvu. 

Nikad ne morate prihvatit ponudu, a ako ponuda nije zadovoljavajuća, jednostavno ju odbacite. Stoga ispunite prijavu i pogledajte našu ponudu.

Reprezentativni primjer

Reprezentativni primjer prema § 17 PAngV

Dostupne su vam različite mogućnosti otplate za transakcije kreditnom karticom.
Ukoliko se odlučite za obročnu otplatu,
obračunat će se kamata koja je s vama dogovorena. Evo primjera: Neto iznos kredita: 1000 € Debitna kamata (varijabilna): 20,85% Godišnja postotna
stopa: 22,96% Rok: 12 mjeseci Broj rata: 12 Iznos mjesečnih rata: 93,05 €
Ukupni iznos: 1116,50 €.

* Izračun se temelji na pretpostavci da je kredit iskorišten u cijelosti na početku te da će se otplaćivati ​​u jednakim mjesečnim obrocima tijekom godine dana. Posljednjom uplatom podmiruju se stanje i kamate. Osim toga, u izračunu pretpostavljamo da promjenjiva dugovna kamatna stopa ostaje na izvornoj razini i vrijedi do isteka kredita.

Mastercard Free

Vaše prednosti na prvi pogled:

 • 0 EUR godišnja naknada – stalna
 • Naknada za podizanje gotovine na bankomatu iznosi 0 EUR – diljem svijeta
 • 0 EUR naknada za inozemnu transakciju – u cijelom svijetu
 • Besplatno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja za bezbrižno putovanje
 • Neobavezna, fleksibilna opcija djelomičnog plaćanja za ispunjenje velikih želja
 • Rok plaćanja bez kamata za vaše kupovine do 7 tjedana
 • Mobilno plaćanje: plaćanja putem Apple Paya i Garmin Paya
 • Advanzia Mobil APP: mobilna aplikacija usmjerena na korisnike za digitalno korisničko iskustvo

kreditna kartica u austriji

Ova kreditna kartica je besplatna, pa stoga i prijava za ovu kreditnu karticu vas ne košta ništa. Bez skrivenih troškova kao npr. prilikom preuzimanja kod nekih kartica (morate platit karticu da bi je preuzeli ili odjavili itd.)

Ukidanje ove kartice je također besplatno stoga Bez ikakvih obaveza je možete isprobati. Ovisno o vašoj kreditnoj sposobnosti i do 10000 eura limita.

Nikad ne morate prihvatit ponudu, a ako ponuda nije zadovoljavajuća, jednostavno ju odbacite. Stoga ispunite prijavu i pogledajte našu ponudu.

Cjenik
Naknade za kartice Cijene
Godišnja naknada (stalna) 0,-
Naknada za konverziju valute 0,-
Naknada za inozemne transakcije (u cijelom svijetu) 0,-
Naknada za podizanje gotovine u cijelom svijetu na šalteru/bankomatu 0,-
Slanje kartice poštom 0,-
Zaključavanje kartice 0,-
Kartica za hitnu zamjenu 0,-
Zamjenska kartica 0,-
Zamjenski PIN (tajni broj) 0,-
Duplikat fakture 0,-
Adresirati istraživanje 0,-
Fakturiranje (poštarina) 0,-
Konverzija valute Naknada po Advanzia / referentni tečaj
Plaćanja unutar EGP-a u stranoj valuti EGP-a 0 eura / referentni tečaj međunarodne kartične organizacije Mastercard
Tečaji međunarodne kartične organizacije Mastercard za kartična plaćanja u stranim valutama unutar Europskog gospodarskog prostora (EEA) objavljuju se svakog radnog dana na https://www.travelprepaid.mastercard.com/rates objavljeno i uključujući postotni dodatak kartične organizacije Mastercard na istodnevni referentni tečaj eura Europske središnje banke (ECB) ili, ako takav nije objavljen, na zadnji referentni tečaj eura koji je ECB objavio prije ovog dana . Taj postotak doplate izračunava i podmiruje kao naknada za pretvorbu valuta međunarodna kartična organizacija Mastercard. Sama Advanzia ne naplaćuje nikakve dodatne naknade za pretvorbu valuta.
Plaćanja izvan EGP-a i unutar EGP-a u valutama zemalja izvan EGP-a 0 eura / referentni tečaj međunarodne kartične organizacije Mastercard
Sama Advanzia ne naplaćuje nikakve naknade za konverziju valuta iznad referentnog tečaja međunarodne kartične organizacije Mastercard. Tečajevi međunarodne kartične organizacije Mastercard za kartična plaćanja u stranim valutama izvan Europskog gospodarskog prostora (EEA) i unutar EGP-a u valutama zemalja izvan EGP-a objavljuju se svakog radnog dana na https://www.travelprepaid.mastercard. com/tarife .
Kamate/troškovi zajma
Zadužiti kamatu na vaše kupnje (plaćanje ukupnog iznosa računa kada dospijeva prema fakturi) 0%
Zaduživanje kamata na vaše kupnje kada koristite opciju rata, 19,44% godišnje efektivne kamate od datuma rezervacije, nominalno mjesečno 1,49%
Debitna kamata za podizanja i prijenose gotovine 1) , 19,44% godišnje efektivna kamatna stopa od datuma rezervacije, nominalno mjesečno 1,49%
Zatezna kamata, efektivna kamata 17,81% godišnje. nominalno mjesečno 1,38%
Kreditni limit premašen za više od 3% u trenutku mjesečnog izvoda (ali najmanje za 50,00 €) 2) 2% 3) , min. € 5,-
Podsjetnik za plaćanje (e-mailom) 0,-
Naknada za podsjetnik 4) 20 €,-

Za obračun kamata, kamatno stanje i bazna godina određuju se točno kalendarski.
1) Prema posebnim uvjetima za korištenje prijenosne funkcije
2) Klijentu je dopušteno dokazati da banka nije pretrpjela nikakvu štetu ili manju štetu.
3) 2% od iznosa viška
4) ako nepodmireni zahtjev prelazi 20 EUR

Reprezentativni primjer obračuna za mjesečna djelomična plaćanja:
Ako podnesete zahtjev za otplatu kredita za kupnjuu iznosu od 1.000 eura u 12 mjesečnih rata vrijede sljedeći troškovi: kredit nominalno 1.000 eura; rok 12 mjeseci; mjesečna stopa 91,48 eura; Stopa zaduživanja 17,90% godišnje (ekvivalentno 1,49% mjesečno), efektivna kamatna stopa 19,44% godišnje ; bez naknade za obradu; bez naknade za vođenje računa, ukupan iznos za plaćanje: 1.097,78 EUR .

Za podizanje gotovine i prijenose vrijede sljedeći troškovi ako ste se odlučili za otplatu podizanja gotovine ili prijenosa, na primjer, 1000 EUR u 12 mjesečnih rata: Kredit nominalno 1000 EUR; rok 12 mjeseci; mjesečna stopa 91,54 eura; Stopa zaduživanja 17,90% godišnje (ekvivalentno 1,49% mjesečno),efektivna kamatna stopa 19,44% godišnje ; bez naknade za obradu; bez naknade za vođenje računa, ukupan iznos za plaćanje: 1.098,47 EUR .

Krediti u Austriji
Prednosti ovih kreditnih kartica
 • Nema naknade za vanjsku uslugu (širom svijeta);
 • Nema naknade za podizanje gotovine;
 • Bez naknade za zamjensku karticu, zamjenski PIN ili blokiranje kartice;
 • Neograničeni rok plaćanja za kupnju do 7 tjedana;
 • Besplatno i osobno služenje korisnicima tijekom cijelog dana, sedam dana u tjednu;
 • Pristup do 35 milijuna mjesta prihvaćanja i 1,7 milijuna bankomata širom svijeta;
 • Besplatno i opsežno putno osiguranje.
Proces prijave
 • Kliknite na natpis “Ispuni prijavu!”;
 • Ispunite svoje podatke i pošaljite prijavu bez ikakvih obaveza;
 • U roku od 2 – 3 dana, nakon provjere vašeg kreditnog reitinga, te u skladu s tim vam dobit će te ponudu (ponuda koju dobijete nije obvezna);
 • Za ponudu koju dobijete nije potrebna indentifikacija zato je postupak brži i jednostavniji;
 • Ponudu potpišete, te je pošaljete natrag;
 • Tjedan dana  poslje imate svoju karticu sa odobrenim prekoračenjem.

Nešto o kreditnim karticama u Austriji

Što Je Bankovna Kartica U Austriji

Bankovna kartica je platna kartica koja se može koristiti za kupnju i, u nekim okolnostima, podizanje gotovine. Debitna kartica koju vaša banka izdaje kada otvorite tekući račun lijepa je ilustracija bankovne kartice. Banka oduzima iznos transakcije kada koristite svoju debitnu karticu za plaćanje s povezanog računa.

Vrste Bankovnih Kartica U Austriji

Debitne Kartice U Austriji

Banka će vam ponuditi debitnu karticu kada otvorite tekući račun koji je povezan s računom. Za početak morate uspostaviti siguran PIN za račun. Morat ćete unijeti svoj sigurni PIN broj dok koristite karticu za kupnju prije nego što se sredstva automatski skinu s povezanog računa.

Prepaid Kartice U Austriji

Prepaid kartice funkcioniraju i izgledaju točno kao standardne poslovne kreditne kartice. S prednje strane nalazi se identično ime vlasnika kartice i broj kartice, dok je s poleđine magnetna traka i CVC. Prepaid kartice rade s istim trgovcima i omogućuju vam iste kupnje kao i kreditne kartice.

Dostupni su na telefonu, online, u trgovinama i na bankomatima. Moguće je čak i beskontaktno. Činjenica da je kartica “prepaid” glavna je razlika.

Prije korištenja kartice za kupnju, novac je potrebno položiti na nju; nije vam dopušteno trošiti novac osim onoga što je učitano. Stoga su idealni za kupnju putem interneta.

Kreditne Kartice U Austriji

Kreditne kartice u Austriji vam omogućuju korištenje revolving kreditne linije za kupnju za razliku od debitnih i prepaid kartica, koje koriste sredstva na vašem računu za pokrivanje transakcija ili opskrbu novcem.

Nećete platiti kamate ako svoje kupnje otplatite u cijelosti kada dospije plaćanje. Ako ne otplatite svoj dug, bit će vam naplaćen godišnji postotak (APR), osim ako vam izdavatelj ne nudi opciju bez kamate.

 

Vrste Kreditnih Kartica U Austriji

U Austriji postoji mnogo različitih vrsta kreditnih kartica. Najčešći su Visa i Mastercard, ali postoje i druge vrste kao što su American Express i Diners Club.

 

Visa Kreditne Kartice U Austriji

Visa kreditne kartice su najšire prihvaćena vrsta kreditnih kartica u Austriji. Postoji mnogo različitih vrsta Visa kreditnih kartica, stoga je važno odabrati pravu za sebe.

Visa Classic: Ovo je najosnovnija vrsta Visa kreditne kartice u Austriji. Ima niži kreditni limit i ne prihvaća se na toliko mjesta kao druge Visa kartice.

Visa Gold: Ovo je naprednija vrsta Visa kreditne kartice u Austriji s višim kreditnim limitom. Prihvaća se na više mjesta od Visa Classic kartice.

Visa Platinum: Ovo je najnaprednija Visa kreditna kartica. Ima visok kreditni limit i prihvaćen je na većini mjesta.

 

Mastercard Kreditne Kartice U Austriji

Mastercard kreditne kartice također su široko prihvaćene u Austriji. Postoji mnogo različitih vrsta Mastercard kreditnih kartica, stoga je važno odabrati pravu za sebe.

Mastercard Gold: Ovo je naprednija Mastercard kreditna kartica sa višim kreditnim limitom. Prihvaća se na više mjesta od Mastercard Standard kartice.

Mastercard Standard: Ovo je najosnovnija vrsta Mastercard kreditne kartice u Austriji. Ima niži kreditni limit i ne prihvaća se na toliko mjesta kao druge Mastercard kartice.

Mastercard Platinum: Ovo je najnaprednija Mastercard kreditna kartica. Ima visok kreditni limit i prihvaćen je na većini mjesta.

 

American Express Kreditne Kartice U Austriji

American Express kreditne kartice također su široko prihvaćene u Austriji. Postoji mnogo različitih vrsta American Express kreditnih kartica, stoga je važno odabrati pravu za sebe.

American Express Gold: Ovo je naprednija American Express kreditna kartica s višim kreditnim limitom. Prihvaća se na više mjesta od American Express Standard kartice.

American Express Standard: Ovo je najosnovnija vrsta American Express kreditne kartice u Austriji. Ima niži kreditni limit i ne prihvaća se na toliko mjesta kao druge American Express kartice.

American Express Platinum: Ovo je najnaprednija American Express kreditna kartica. Ima visok kreditni limit i prihvaćen je na većini mjesta.

 

Diners Club Kreditne Kartice U Austriji

Živite li u Austriju? Tada bi Diners Club kreditna kartica mogla biti pravi izbor za vas. To je premium kreditna kartica sa visokim kreditnim limitom i prihvaća se na mnogim mjestima.
Kreditne kartice Diners Cluba mogu se koristiti u Austriji za kupnju u trgovinama, online i za podizanje gotovine na bankomatima.

kreditna kartica u austriji

Korištenje Kreditne Kartice U Austriji

Kreditne kartice prihvaćaju se na mnogim mjestima u Austriji, kao što su trgovine, restorani, hoteli i online. Korisne su i za podizanje gotovine s bankomata.

Kreditne kartice su zgodan i siguran način plaćanja kupnje i podizanja gotovine kada putujete. Važno je odabrati pravu kreditnu karticu za vas i pametno je koristiti.

Kreditne kartice u Austriji se također mogu koristiti za podizanje kreditnog rejtinga. Ovo je zapis o tome koliko često otplaćujete svoje
dugove na vrijeme. Dobar kreditni rejting može vam pomoći da u budućnosti dobijete zajam ili hipoteku.

Kreditne kartice se također mogu koristiti za stjecanje nagrada i pogodnosti, kao što su popusti na kupovinu ili besplatni letovi.

Prednosti korištenja kreditne kartice u Austriji.

Na putovanju je dobro imati kreditnu karticu jer se prihvaća na mnogim mjestima i može biti korisna
za podizanje gotovine.

Kada koristite svoju kreditnu karticu u Austriji, možda ćete moći iskoristiti i sljedeće pogodnosti:

Sigurnost

Sigurnost je ključna prednost korištenja kreditne kartice. Ako je vaša kreditna kartica izgubljena ili ukradena, možete je otkazati i dobiti a brzo novi. To će pomoći u zaštiti vašeg novca i osobnih podataka.

Pogodnost

Kreditne kartice su vrlo zgodan način plaćanja stvari. Možete ih koristiti bilo gdje gdje prihvaćaju Visa ili Mastercard, što je većina mjesta.

Nagrade i beneficije

Mnoge kreditne kartice nude nagrade i pogodnosti, kao što su povrat novca ili popusti na kupovinu. Neke kartice također nude besplatne letove ili boravak u hotelima.

Izgradite svoj kreditni rejting

Odgovorno korištenje kreditne kartice može vam pomoći da izgradite svoj kreditni rejting. Ovo je zapis o tome koliko često na vrijeme vraćate svoje dugove. Dobar kreditni rejting može vam pomoći da u budućnosti dobijete zajam ili hipoteku.

Prihvaćanje

Kreditne kartice su široko prihvaćene u Austriji i diljem svijeta. To ih čini vrlo praktičnim načinom plaćanja stvari kada putujete.

Osiguranje

Pametno je provjeriti nudi li vaša kreditna kartica osiguranje za stvari poput izgubljene prtljage ili otkazanih letova. Ovaj
može biti vrlo korisno kada putujete.

Nedostaci Kreditnih Kartica U Austriji

Visoke kamate

Ako ne otplatite svoj iznos na kraju svakog mjeseca (i niste na programu od 0%), morat ćete platiti kamatu na preostali iznos. U usporedbi s drugim metodama posuđivanja, to može biti puno više.

Pazite na ciklus duga; ako preskočite čak i jedno plaćanje, kamate će početi rasti. Lako se možete zadužiti ako ne plaćate mjesečne uplate, osobito ako i dalje koristite svoju kreditnu karticu za kupnju.

Može ozbiljno naštetiti vašem kreditnom rezultatu

Neuspjeh plaćanja ili prekoračenje kreditnog ograničenja mogu imati negativan učinak. To bi moglo utjecati na vašu buduću sposobnost posuđivanja novca.

Dodatne Naknade

Osim kamata, možda ćete također morati platiti dodatne naknade ili kazne ako prekoračite kreditni limit ili preskočite plaćanje. Podizanje gotovine često ima višu kamatnu stopu, a određene kreditne kartice mogu imati dodatnu godišnju ili mjesečnu naknadu.

Skupo korištenje u inozemstvu

Ovisno o kartici, skupa je za korištenje u inozemstvu. Neke su stvorene imajući na umu putnike, dok druge imaju veće poreze i druge troškove.

O tome ovisi hoćete li karticu koristiti za kupnju ili podizanje gotovine u inozemstvu. 

 

Bankovne kartice

Kako funkcionira kreditna kartica u Austriji?

Kreditna kartica omogućuje vam trošenje novca do unaprijed postavljenog limita. Svaki mjesec ćete dobiti račun za ono što ste potrošili. Važno je svaki mjesec pokušati u cijelosti otplatiti saldo. Ali morat ćete platiti barem minimalni iznos.

Ako platite račun u cijelosti, nećete platiti nikakve kamate na ono što ste posudili osim ako niste koristili svoju kreditnu karticu za podizanje gotovine. Ako ne podmirite račun u cijelosti, bit će vam naplaćene kamate koje su obično unatrag od datuma vaše kupnje.

Pomoću kreditne kartice možete trošiti novac do unaprijed određenog limita. Svaki mjesec ćete dobiti račun s detaljima svoje potrošnje. Presudno je svaki mjesec nastojati podmiriti dugovanje u cijelosti.

Međutim, morate izvršiti barem minimalnu uplatu. Nećete platiti kamate na iznos koji ste posudili ako platite račun u cijelosti, osim ako ste podigli novac svojom kreditnom karticom. Ako ne platite cijeli iznos, kamata će se dodati, obično od dana kada ste izvršili kupnju.

Kako sigurno koristiti kreditne kartice u Austriji

Kada koristite svoju kreditnu karticu u Austriji, važno je imati na umu sljedeće:

Provjerite kreditni limit

Vaš kreditni limit je maksimalni iznos novca koji možete posuditi sa svoje kreditne kartice. Prije upotrebe kartice provjerite da li znate koliki je vaš kreditni limit.

Ne zaboravite platiti svoj račun

Svaki mjesec u potpunosti i na vrijeme platite račun za svoju kreditnu karticu. To će vam pomoći da smanjite svoje kamatne stope i izbjegnete naknade za kašnjenje.

Provjerite kamatnu stopu

Kamatna stopa je postotak vašeg stanja koji će se naplaćivati ​​svaki mjesec ako ga ne otplatite u cijelosti. Provjerite jeste li znali kolika je kamatna stopa prije nego upotrijebite svoju kreditnu karticu.

Čuvajte svoju kreditnu karticu

Kada koristite svoju kreditnu karticu u Austriji, važno je da je čuvate na sigurnom. To znači da ne dopuštate nikome da koristi vašu karticu i ne nosite je sa sobom ako ne trebate.

Napravite proračun

Kada koristite kreditnu karticu, bitno je da ostanete unutar svog proračuna. To znači da svaki mjesec trošite samo ono što si možete priuštiti.

debitne kartice u austriji

Konačna misao

Kreditna kartica je prihvaćen način plaćanja na mnogim mjestima u Austriji, što može biti zgodan i siguran način plaćanja kupnje ili podizanja gotovine. Kada se koristi mudro, kreditna kartica također može biti koristan alat za podizanje kreditnog rejtinga.

Samo pazite da ostanete unutar svog proračuna i da budete svjesni kamatnih stopa i kreditnih ograničenja. Na taj način možete izbjeći sve financijske poteškoće na putu.

Kreditni kalkulator u Austriji

Kreditni kalkulator u Austriji

Kreditni kalkulatori u Austriji omogućuju vam brzo i jednostavno istraživanje raznih opcija kredita, usporedbu ponuda i donošenje informiranih financijskih odluka. U ovom članku otkrijte prednosti korištenja kreditnih kalkulatora, najbolje banke i online platforme za usporedbu kredita te savjete kako odabrati najbolji kreditni kalkulator za vaše potrebe.

read more
Brzi krediti u Austriji

Brzi krediti u Austriji

Otkrijte sve što trebate znati o brzim kreditima u Austriji, uključujući prednosti, najbolje banke i online platforme za usporedbu kredita te ključne uvjete i savjete za navigaciju kroz proces prijave. Naš detaljni vodič pruža sve informacije potrebne za odabir pravog brzog kredita koji odgovara vašim potrebama i financijskoj situaciji.

read more
Stambeni kredit u Austriji

Stambeni kredit u Austriji

Ukoliko planirate uzeti stambeni kredit u Austriji, ovaj detaljni vodič pruža sve informacije koje vam mogu biti korisne. Saznajte o uvjetima, najboljim bankama, procesu prijave te fiksnim i promjenjivim kamatnim stopama. Također, istražite mogućnosti online kredita i platforme za usporedbu kako biste pronašli najpovoljniji stambeni kredit za svoje potrebe.

read more