Kreditne kartice u Austriji

Mastercard

 

 “Neke stvari se ne mogu kupiti novcem. Za sve ostalo tu je Mastercard”

 

kreditna kartica u austriji

Možda ste se tek ste se doselili u Austriju, iznajmili ste stan, treba vam novac, a vaša banka to ne omogućava.

Ovisno o tome za što trebate posuditi novac i koliko želite posuditi, možda je za vas dobra opcija osim klasičnog kredita, uzimanje kreditne kartice u Austriji. Obe opcije funkcioniraju na sličan način – posuđujete novac i vraćate ga. Ali svaka opcija ima prednosti i nedostatke, stoga je važno odvagati što vam odgovara.

Ako ste zaposleni i živite u Austriji imate velike šanse da dobijete ovu karticu i odobren limit.

Ova kreditna kartica je besplatna, pa stoga i prijava za ovu kreditnu karticu vas ne košta ništa.

Bez skrivenih troškova kao npr. prilikom preuzimanja kod nekih kartica (morate platit karticu da bi je preuzeli ili odjavili itd.)

Ukidanje ove kartice je također besplatno stoga nema razloga da ne probate svoj Mastercard Gold

I do 10000 eura limita.

Ovo je odlična prilika da poboljšate svoje novčano stanje, zato nemojte čekati nego uzmite svoj Mastercard Gold.

Nikad ne morate prihvatit ponudu, a ako ponuda nije zadovoljavajuća, jednostavno ju odbacite. Stoga ispunite prijavu i pogledajte našu ponudu.

Krediti u Austriji

Prednosti ovih kreditnih kartica

 

 • Nema naknade za vanjsku uslugu (širom svijeta);

 • Nema naknade za podizanje gotovine;

 • Bez naknade za zamjensku karticu, zamjenski PIN ili blokiranje kartice;

 • Neograničeni rok plaćanja za kupnju do 7 tjedana;

 • Besplatno i osobno služenje korisnicima tijekom cijelog dana, sedam dana u tjednu;

 • Pristup do 35 milijuna mjesta prihvaćanja i 1,7 milijuna bankomata širom svijeta;

 • Besplatno i opsežno putno osiguranje.

Proces prijave

 

 • Kliknite na natpis “Ispuni prijavu!”;

 • Ispunite svoje podatke i pošaljite prijavu bez ikakvih obaveza;

 • U roku od 2 – 3 dana, nakon provjere vašeg kreditnog reitinga, te u skladu s tim vam dobit će te ponudu (ponuda koju dobijete nije obvezna);

 • Za ponudu koju dobijete nije potrebna indentifikacija zato je postupak brži i jednostavniji;

 • Ponudu potpišete, te je pošaljete natrag;

 • Tjedan dana  poslje imate svoju karticu sa odobrenim prekoračenjem.

Cjenik

Naknade za kartice Cijene
Godišnja naknada (stalna) 0,-
Naknada za konverziju valute 0,-
Naknada za inozemne transakcije (u cijelom svijetu) 0,-
Naknada za podizanje gotovine u cijelom svijetu na šalteru/bankomatu 0,-
Slanje kartice poštom 0,-
Zaključavanje kartice 0,-
Kartica za hitnu zamjenu 0,-
Zamjenska kartica 0,-
Zamjenski PIN (tajni broj) 0,-
Duplikat fakture 0,-
Adresirati istraživanje 0,-
Fakturiranje (poštarina) 0,-
Konverzija valute Naknada po Advanzia / referentni tečaj
Plaćanja unutar EGP-a u stranoj valuti EGP-a 0 eura / referentni tečaj međunarodne kartične organizacije Mastercard
Tečaji međunarodne kartične organizacije Mastercard za kartična plaćanja u stranim valutama unutar Europskog gospodarskog prostora (EEA) objavljuju se svakog radnog dana na https://www.travelprepaid.mastercard.com/rates objavljeno i uključujući postotni dodatak kartične organizacije Mastercard na istodnevni referentni tečaj eura Europske središnje banke (ECB) ili, ako takav nije objavljen, na zadnji referentni tečaj eura koji je ECB objavio prije ovog dana . Taj postotak doplate izračunava i podmiruje kao naknada za pretvorbu valuta međunarodna kartična organizacija Mastercard. Sama Advanzia ne naplaćuje nikakve dodatne naknade za pretvorbu valuta.
Plaćanja izvan EGP-a i unutar EGP-a u valutama zemalja izvan EGP-a 0 eura / referentni tečaj međunarodne kartične organizacije Mastercard
Sama Advanzia ne naplaćuje nikakve naknade za konverziju valuta iznad referentnog tečaja međunarodne kartične organizacije Mastercard. Tečajevi međunarodne kartične organizacije Mastercard za kartična plaćanja u stranim valutama izvan Europskog gospodarskog prostora (EEA) i unutar EGP-a u valutama zemalja izvan EGP-a objavljuju se svakog radnog dana na https://www.travelprepaid.mastercard. com/tarife .
Kamate/troškovi zajma
Zadužiti kamatu na vaše kupnje (plaćanje ukupnog iznosa računa kada dospijeva prema fakturi) 0%
Zaduživanje kamata na vaše kupnje kada koristite opciju rata, 19,44% godišnje efektivne kamate od datuma rezervacije, nominalno mjesečno 1,49%
Debitna kamata za podizanja i prijenose gotovine 1) , 19,44% godišnje efektivna kamatna stopa od datuma rezervacije, nominalno mjesečno 1,49%
Zatezna kamata, efektivna kamata 17,81% godišnje. nominalno mjesečno 1,38%
Kreditni limit premašen za više od 3% u trenutku mjesečnog izvoda (ali najmanje za 50,00 €) 2) 2% 3) , min. € 5,-
Podsjetnik za plaćanje (e-mailom) 0,-
Naknada za podsjetnik 4) 20 €,-

Za obračun kamata, kamatno stanje i bazna godina određuju se točno kalendarski.
1) Prema posebnim uvjetima za korištenje prijenosne funkcije
2) Klijentu je dopušteno dokazati da banka nije pretrpjela nikakvu štetu ili manju štetu.
3) 2% od iznosa viška
4) ako nepodmireni zahtjev prelazi 20 EUR

Reprezentativni primjer obračuna za mjesečna djelomična plaćanja:
Ako podnesete zahtjev za otplatu kredita za kupnjuu iznosu od 1.000 eura u 12 mjesečnih rata vrijede sljedeći troškovi: kredit nominalno 1.000 eura; rok 12 mjeseci; mjesečna stopa 91,48 eura; Stopa zaduživanja 17,90% godišnje (ekvivalentno 1,49% mjesečno), efektivna kamatna stopa 19,44% godišnje ; bez naknade za obradu; bez naknade za vođenje računa, ukupan iznos za plaćanje: 1.097,78 EUR .

Za podizanje gotovine i prijenose vrijede sljedeći troškovi ako ste se odlučili za otplatu podizanja gotovine ili prijenosa, na primjer, 1000 EUR u 12 mjesečnih rata: Kredit nominalno 1000 EUR; rok 12 mjeseci; mjesečna stopa 91,54 eura; Stopa zaduživanja 17,90% godišnje (ekvivalentno 1,49% mjesečno),efektivna kamatna stopa 19,44% godišnje ; bez naknade za obradu; bez naknade za vođenje računa, ukupan iznos za plaćanje: 1.098,47 EUR .

Nešto o kreditnim karticama u Austriji

Kreditna kartica je jedna od najvažnijih stvari koju trebate imati kada putujete u Austriju. Vrlo je koristan za kupovinu i druge svrhe. Dostupne su mnoge različite vrste kreditnih kartica, stoga je važno odabrati pravu za sebe.

Vrste kreditnih kartica u Austriji

U Austriji postoji mnogo različitih vrsta kreditnih kartica. Najčešći su Visa i Mastercard, ali postoje i druge vrste kao što su American Express i Diners Club.

Visa kreditna kartica

Visa kreditne kartice su najšire prihvaćena vrsta kreditnih kartica u Austriji. Postoji mnogo različitih vrsta Visa kreditnih kartica, stoga je važno odabrati pravu za sebe.

Visa Classic: Ovo je najosnovnija vrsta Visa kreditne kartice. Ima niži kreditni limit i ne prihvaća se na toliko mjesta kao druge Visa kartice.

Visa Gold: Ovo je naprednija Visa kreditna kartica s višim kreditnim limitom. Prihvaća se na više mjesta od Visa Classic kartice.

Visa Platinum: Ovo je najnaprednija Visa kreditna kartica. Ima visok kreditni limit i prihvaćen je na većini mjesta.

 

Mastercard kreditna kartica

Mastercard kreditne kartice također su široko prihvaćene u Austriji. Postoji mnogo različitih vrsta Mastercard kreditnih kartica, stoga je važno odabrati pravu za sebe.

Mastercard Gold: Ovo je naprednija Mastercard kreditna kartica sa višim kreditnim limitom. Prihvaća se na više mjesta od Mastercard Standard kartice.

Mastercard Standard: Ovo je najosnovnija vrsta kreditne kartice Mastercard. Ima niži kreditni limit i ne prihvaća se na toliko mjesta kao druge Mastercard kartice.

Mastercard Platinum: Ovo je najnaprednija Mastercard kreditna kartica. Ima visok kreditni limit i prihvaćen je na većini mjesta.

 

American Express kreditna kartica

American Express kreditne kartice također su široko prihvaćene u Austriji. Postoji mnogo različitih vrsta American Express kreditnih kartica, stoga je važno odabrati pravu za sebe.

American Express Gold: Ovo je naprednija American Express kreditna kartica s višim kreditnim limitom. Prihvaća se na više mjesta od American Express Standard kartice.

American Express Standard: Ovo je najosnovnija vrsta American Express kreditne kartice. Ima niži kreditni limit i ne prihvaća se na toliko mjesta kao druge American Express kartice.

American Express Platinum: Ovo je najnaprednija American Express kreditna kartica. Ima visok kreditni limit i prihvaćen je na većini mjesta.

 

Diners Club

Živite li u Austriju? Tada bi Diners Club kreditna kartica mogla biti pravi izbor za vas. To je premium kreditna kartica sa visokim kreditnim limitom i prihvaća se na mnogim mjestima.
Kreditne kartice Diners Cluba mogu se koristiti u Austriji za kupnju u trgovinama, online i za podizanje gotovine na bankomatima.

kreditna kartica u austriji

Korištenje kreditnih kartica u Austriji

Kreditne kartice prihvaćaju se na mnogim mjestima u Austriji, kao što su trgovine, restorani, hoteli i online. Korisne su i za podizanje gotovine s bankomata.
Kreditne kartice su zgodan i siguran način plaćanja kupnje i podizanja gotovine kada putujete.
Važno je odabrati pravu kreditnu karticu za vas i pametno je koristiti.
Kreditne kartice se također mogu koristiti za podizanje kreditnog rejtinga. Ovo je zapis o tome koliko često otplaćujete svoje
dugove na vrijeme. Dobar kreditni rejting može vam pomoći da u budućnosti dobijete zajam ili hipoteku.
Kreditne kartice se također mogu koristiti za stjecanje nagrada i pogodnosti, kao što su popusti na kupovinu ili besplatni letovi.
Prednosti korištenja kreditne kartice u Austriji.
Na putovanju je dobro imati kreditnu karticu jer se prihvaća na mnogim mjestima i može biti korisna
za podizanje gotovine.

Kada koristite svoju kreditnu karticu u Austriji, možda ćete moći iskoristiti i sljedeće pogodnosti:

Sigurnost

Sigurnost je ključna prednost korištenja kreditne kartice. Ako je vaša kreditna kartica izgubljena ili ukradena, možete je otkazati i dobiti a brzo novi. To će pomoći u zaštiti vašeg novca i osobnih podataka.

Pogodnost

Kreditne kartice su vrlo zgodan način plaćanja stvari. Možete ih koristiti bilo gdje gdje prihvaćaju Visa ili Mastercard, što je većina mjesta.

Nagrade i beneficije

Mnoge kreditne kartice nude nagrade i pogodnosti, kao što su povrat novca ili popusti na kupovinu. Neke kartice također nude besplatne letove ili boravak u hotelima.
Izgradite svoj kreditni rejting.
Odgovorno korištenje kreditne kartice može vam pomoći da izgradite svoj kreditni rejting. Ovo je zapis o tome koliko često na vrijeme vraćate svoje dugove. Dobar kreditni rejting može vam pomoći da u budućnosti dobijete zajam ili hipoteku.

Prihvaćanje

Kreditne kartice su široko prihvaćene u Austriji i diljem svijeta. To ih čini vrlo praktičnim načinom plaćanja stvari kada putujete.

Osiguranje

Pametno je provjeriti nudi li vaša kreditna kartica osiguranje za stvari poput izgubljene prtljage ili otkazanih letova. Ovaj
može biti vrlo korisno kada putujete.

 

Bankovne kartice

Kako sigurno koristiti kreditne kartice u Austriji

Kada koristite svoju kreditnu karticu u Austriji, važno je imati na umu sljedeće:

Provjerite kreditni limit

Vaš kreditni limit je maksimalni iznos novca koji možete posuditi sa svoje kreditne kartice. Prije upotrebe kartice provjerite da li znate koliki je vaš kreditni limit.

Ne zaboravite platiti svoj račun

Svaki mjesec u potpunosti i na vrijeme platite račun za svoju kreditnu karticu. To će vam pomoći da smanjite svoje kamatne stope i izbjegnete naknade za kašnjenje.

Provjerite kamatnu stopu

Kamatna stopa je postotak vašeg stanja koji će se naplaćivati svaki mjesec ako ga ne otplatite u cijelosti. Provjerite jeste li znali kolika je kamatna stopa prije nego upotrijebite svoju kreditnu karticu.

Čuvajte svoju kreditnu karticu

Kada koristite svoju kreditnu karticu u Austriji, važno je da je čuvate na sigurnom. To znači da ne dopuštate nikome da koristi vašu karticu i ne nosite je sa sobom ako ne trebate.

Napravite proračun

Kada koristite kreditnu karticu, bitno je da ostanete unutar svog proračuna. To znači da svaki mjesec trošite samo ono što si možete priuštiti.

debitne kartice u austriji

Konačna misao

Kreditna kartica je prihvaćen način plaćanja na mnogim mjestima u Austriji, što može biti zgodan i siguran način plaćanja kupnje ili podizanja gotovine. Kada se koristi mudro, kreditna kartica također može biti koristan alat za podizanje kreditnog rejtinga. Samo pazite da ostanete unutar svog proračuna i da budete svjesni kamatnih stopa i kreditnih ograničenja. Na taj način možete izbjeći sve financijske poteškoće na putu.

Kredit za auto u Austriji

Kredit za auto u Austriji

Zajam za automobil je dogovor između vas i zajmodavca koji vam daje sredstva za kupnju vozila. U zamjenu ćete im otplaćivati kamate kroz određeno vrijeme. Prije nego što potpišete bilo kakvu dokumentaciju o zajmu, trebali biste razumjeti sljedeće uvjete: Ponekad je potreban depozit.

read more
Dobro za znati

Dobro za znati

Može biti mnogo razloga za uzimanje kredita u Austriji. Možda trebate kupiti kuću, možda automobil ili trebate nešto malo novca da pokrenete svoju poslovnu ideju. Sve to zvuči dobro, ali za to trebate znati nekoliko stvari o kreditima. Uvjeti za kredit u Austriji su vrlo bitna stavka koju trebate dobro poznavati prije zahtjeva za kredit u Austriji. Postoje tri uvjeta za kredit koja moraju biti ispunjena kako bi se dobio kredit u Austriji.

read more
Online krediti u Austriji

Online krediti u Austriji

Online krediti ili krediti preko interneta su obični krediti s jednom razlikom. Razlika je u tome što kad uzimate online kredit ne morate ići osobno u banku. Sve obavite preko interneta iz udobnosti svoga doma. Odredite željeni iznos kredita, ispunite kratku online prijavu, pošaljete, te čekate ponudu.

read more
Krediti u Austriji

Krediti u Austriji

Kredit u Austriji može biti koristan način za pokrivanje  troškova. No prije nego što podnesete zahtjev za kredit, važno je razumjeti sve što ide uz posuđivanje novca. Na našoj stranici možete pronaći potrebne informacije i sami izabrati najbolju opciju za vas.

read more